Csorvási Pál

Csorvási Pál

  • presbiter

Bemutatkozás

Csorvási Pál vagyok, 1955-ben születtem egy szatmári kis községben, Komlódtótfaluban református szülők sarjaként. Ott kereszteltek meg és végeztem alsóbb iskoláimat. 1974-ben érettségiztem Csengerben. Érettségi után nyomdászatot tanultam Debrecenben, majd nyomdászként dolgoztam Nyíregyházán. Jelenleg az egyházközségünk fenntartásában működő Sóstói Szivárvány Idősek Otthonában dolgozok mentálhigéniai kisegítő munkakörben.

1978-ban házasodtunk össze feleségemmel, aki szintén nyomdász volt, jelenleg a nyíregyházi Kormányhivatalnál dolgozik. Lányunk énektanár, unokánk, a 10 éves Noel Milán a Jókai Mór Református Általános Iskola tanulója.

Családom központja a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség temploma és közössége. Minden vasárnapi és hétköznapi alkalmon együtt veszünk részt. Unokánk a gyermekistentiszteleteket nagy örömmel látogatja. Anyósom és lányom az énekkar aktív tagja. Feleségem nem csak résztvevő a gyülekezeti eseményeken, hanem aktívan koordinálja a családot, hogy mindenki a megfelelő helyen legyen az egyházi közösség alkalmain. Reménység szerint az Úr egy újabb unokával ajándékozza meg a családot 2018. január végén. Őt nagy imádságok között, Isten dicsőségére várjuk.

Felnőtt fejjel tértem meg Istenhez, 1995-ben konfirmáltam, és azóta vagyok az egyházközség tagja. Az elmúlt ciklusban presbiterként szolgáltam, a Missziói Bizottság aktív tagja vagyok. Nagy örömmel, Isten vezérlésével minden vasárnap az idősek otthonában segítek tiszteletes asszonynak az istentisztelet lebonyolításában.

A Gedeon Társaság tagjaként Újszövetségi Bibliát osztunk az élet különböző területein (börtönök, iskolák, kórházak, idősotthonok, szállodák, kollégiumok).

Célom, hogy Jézus Krisztus tanítása által vezérelve szolgáljam református egyházközségünket. Soli Deo Gloria, egyedül Istené a dicsőség.

x