Dr. Dezső Bálint

Dr. Dezső Bálint

  • presbiter

Bemutatkozás

Dr. Dezső Bálint vagyok. Debrecenben születtem 1978-ban. Édesapám, Dr. Dezső János - aki az idén ünnepli 90. születésnapját - az Agrártudományi Egyetem Növénytermesztési Tanszékének volt a tanára. Édesanyám, Janthó Éva tanítói hivatását gyakorolta nyugdíjba vonulásáig, illetve négy saját gyermekét és két mostohagyermekét nevelte fel. Anyai nagyapám, templomba járó emberként, a nyíregyházi gyülekezetnek tagja és presbitere is volt. Ő volt az, aki a hit felé próbálta vezetni unokáit, köztük engem is, már kisgyermekkoromtól fogva. Imádkozni tanított, Bibliát adott a kezembe, biztatott, hogy járjak hittanra. Ötödikes koromtól a debreceni nagyerdei gyülekezetbe jártam hittanórára. Emlékszem, hogy szombaton reggel nyolcra kellett járni, és senkinek nem beszéltem róla az iskolában. A nagyerdei gyülekezetben konfirmáltam 1992 pünkösdjén.

A továbbtanulás előtt állva édesapám és anyai nagyapám példáját követve iratkoztam be a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumába, amelyet kitűnő eredménnyel végeztem 1997-ben. Onnan - szintén anyai nagyapámat követve - egyenes út vezetett a jogi egyetemre. Az egyetemi évek alatt az egyetemi gyülekezet tagja voltam, abban a közösségben ismertem meg életem párját, Majoros Lillát, akivel 2006-ban kötöttünk házasságot Nyíregyházán. Az egyetem elvégzése után egy éves angliai tartózkodást követően Nyíregyházán telepedtünk le, és azóta itt élünk.

A közigazgatásban kezdtem el dolgozni: gyermekvédelmi és gyámügyi területen 11 éven keresztül, illetve közel 3 évig adóhatósági területen, majd idén februártól munkahelyet váltottam, és a bíróságon dolgozom titkárként.

Feleségem angol nyelvet tanít 2004 óta, 2015-től a Kossuth Lajos Evangélikus Gimnáziumban. Két gyermekünk született, akik már mindketten kisiskolások.

Számomra nagyon fontos a hitem gyakorlása, és az is, hogy a hitemet gyülekezetben éljem meg. Sajnos hiába nagy a családunk, Nyíregyházán és 50 km-es körzetében egyik családtagunk sem él, így a gyülekezet számunkra egyfajta család is. Amióta a gyermekeink is járnak hittanra, úgy érezzük a feleségemmel, hogy sokkal intenzívebben vagyunk jelen a gyülekezet életében.

Nagy öröm volt számomra, amikor a gimnáziumi énekkarom, a Kántus fellépései során megismert Dr. Kissné Dr. Mogyorósi Pálma karnagy asszony kórust verbuvált gyülekezetünk tagjaiból. Régi vágyam volt, hogy ismét kórusban énekelhessek, és ha tehetem, elmegyek a próbákra és a szolgálatokra is.

Megtiszteltetés számomra a presbiteri tisztségre való jelöltetésem, igyekszem méltónak lenni a feladathoz. Mostani életemben meghatározó bibliai ige számomra: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.” (Filippi 4,13)

x