Nagy Gábor

Nagy Gábor

  • pótpresbiter

Bemutatkozás

1979-ben születtem Nyíregyházán. Itt jártam általános iskolába, majd a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskolában érettségiztem. Az Egészségügyi Főiskolán ügyvitelszervező, és néhány évvel később Debrecenben a műszaki karon építőmérnök végzettséget szereztem. Ezt követően 16 évig egy építőipari laboratóriumban voltam egységvezető, jelenleg a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál dolgozom műszaki ügyintézőként.
Feleségemet, Nagyné Madai Évát, aki védőnőként dolgozik, itt Nyíregyházán ismertem meg, és közel húsz éve, 2003-ban kötöttünk házasságot. Isten a családunkat két gyermekkel áldotta meg. Dóra lányunk hetedikes a Jókai Mór Református Általános Iskolában, Gábor fiunk pedig középiskolás.
Házasságunk elején az orosi református gyülekezetben Fehér János prédikációiból sokat tanulhattunk, egyre jobban megismerhettünk Istenünk Igéjét. Majd 2014-től a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség tagjai lettünk, ahol mindannyian mind felnőttek, mind gyermekek megtaláltuk, megmutatták a nekünk szóló alkalmakat.
2017 decemberében felnőttként tettem konfirmációs fogadalmat a gyülekezetben, mely lelki formálódásom egyik jelentős állomása.
Hiszem, hogy Isten vezet tovább ezen az úton: „Én, az Úr, vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami a javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.” (Ézsaiás 48,17)
A vasárnapi istentiszteletek fontos részét képezik a családunk napjainak. Feltöltődést, iránymutatást, célt adnak az elkövetkezőkhöz és reménység szerint az örökkévalóhoz.

x