Magyari Zoltán

Magyari Zoltán

  • pótpresbiter

Bemutatkozás

1974-ben, Debrecenben, református családba születtem. Édesanyám pénzüggyel és könyveléssel foglalkozott, édesapám pedig műszaki tervezéssel nyugdíjba vonulásuk előtt. Nővérem biológus, palinológus (növényi pollen analízissel foglalkozik) a budapesti ELTE egyetem földrajz tanszékét vezeti.
A Debreceni Agrártudományi Egyetemen végeztem élelmiszermérnökként 1998-ban.
25 éves eddigi pályafutásom alatt nagy cégeknél dolgozhattam (Mars, Nestlé, Pöttyös Túró Rudi).
Egyetemi években kezdtünk feleségemmel Magyariné Rádi Judittal és barátainkkal nehéz helyzetű gyerekekkel foglalkozni kézműves játszóház formájában. Ezt a tevékenységünket 2000-től a Debrecen-Széchényi kerti Református Egyházközség fogadta be. Ez a közösség lett aztán fiatal felnőtt korunk biztos bázisa és elhívásunk a nehéz sorsú gyerekekkel való törődésben megmaradt a mai napig. Négy gyermekünk van. 2005-től Nyíregyházán élünk, itt a Nyíregyháza-Városi Református Gyülekezet lett új lelki otthonunk és közösségünk.
Mind a négy gyermekünk a Jókai Mór Református Általános iskolában tanult és konfirmált, a legkisebb itt tanul jelenleg is. Legnagyobb gyermekünk, Matyi, a Debreceni Orvostudományi Egyetem 4. éves hallgatója. Borbála lányunk a Budapesti Corvinus Egyetemen szociológia szakon 2. éves hallgató. Gergő a Krúdy Gyula gimnázium végzős diákja. Csanád pedig első osztályos a Jókaiban.
Feleségem a Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában tanít és a gyülekezetben pedig besegít helyettes hitoktatóként a 3-4. osztályos gyermekistentiszteletekben.
„Isten... gyújtott világosságot szívünkbe, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete.” (2Korinthus 4,6) - ez az ige kísér bennünket.
Véleményem szerint ezen a földön a legnagyobb felelősség keresztyénnek lenni – próbálunk hát Jézus Krisztus útján járni botladozó lépteinkkel.

x