Dr. Adorján Gusztáv

Dr. Adorján Gusztáv

  • presbiter

Bemutatkozás

Dr. Adorján Gusztáv vagyok, 1954-ben születtem egy szatmári kis faluban, Kérsemjénben. Édesapám ott szolgált korai haláláig mint református lelkész. Édesanyám több mint 40 évet tanítónőként dolgozott. Nővéremmel már gyerekként megismertük, hogy mit jelentett a diktatúra éveiben a biztos, szeretetteljes családi háttér.

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségiztem 1972-ben, a Péterfia utcai épületben tanuló utolsó ballagó csoportban végeztem, de ma már újra itt tanulhatnak gimnazistáink.

Érettségi után származásom miatt és politikai okokból nem vettek fel azonnal az orvosi egyetemre, két évet dolgoztam, majd sikeresen felvételiztem, és 1980-ban általános orvosként végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Az egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórházba a szülészet-nőgyógyászati osztályra kerültem, ahol azóta is dolgozom a ranglétrát bejárva ma már szülész-nőgyógyász főorvosként.

2010 júliusától kineveztek a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, majd az egészségügy állami kézbe történő átvétele után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyetteseként dolgoztam, 2015 februárjától pedig az Intézmény főigazgató főorvosaként jelenleg is dolgozom, a nagyon szeretett alapszakmám gyakorlása mellett.

2014-ben a Debreceni Egyetemen Egészségügyi Menedzsment Specialista Szakon szereztem másod diplomát.

1981-ben kötöttem házasságot Berekali Judittal a kérsemjéni református templomban, 3 gyermekkel ajándékozott meg az Isten bennünket: Eszter 1983-ban, Gusztáv 1984-ben, Réka 1988-ban született, és már egy kis fiúunokának, Gusztikának is örülhetünk.

Közéleti tevékenységemből kiemelhető, hogy 2010-től jelenleg második ciklusomat kezdve tagja vagyok Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyéni képviselőként, kormánypárti támogatással.

A Református Egyházzal születésem óta szoros a kapcsolatom, hisz ebben a közegben nőttem fel, harmadik ciklusomat töltöm Nyíregyháza-Városi Református Egyházközségben mint presbiter. Isten segítségével és a gyülekezetek bizalmából 2015-ben a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnokává választottak.

Eddigi életem során is hittem abban, hogy a fentről kapott tálentumainkat a lehető legjobban kell alázattal kamatoztatnunk, hiszem, hogy gyógyítani és gyógyulni is csak hittel lehet. Hiszek az imádság gyógyító erejében!

Számomra a legnagyobb isteni ajándék, hogy eddigi életem során számolatlanul részt vehettem a születés csodájában, és a gyógyítás földön túli örömében! Meggyőződésem, hogy ki kell lépnünk a templomból, a megszokott keretek közül, jelen kell lennünk az emberek között a mindennapokban, ki-ki a maga helyén és visszavezetni őket templomainkba!

Hiszem, hogy a Jézustól tanultak, a vele való mindennapi imádságos kapcsolat erőt ad a mindennapi munkámban. „Orando et laborando!”

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!