Hegedűs Ferenc

Hegedűs Ferenc

  • presbiter

Bemutatkozás

Hegedűs Ferenc vagyok, 1966-ban születtem Nyíregyházán. Szüleimmel Apagyon nevelkedtem, két öcsém van, Zoltán és Zsolt. Édesapámmal és testvéreimmel együtt református vallásúak vagyunk. Édesanyám görögkatolikus. Apagyon végeztem az általános iskolát, itt konfirmáltam 1979-ben. Szakmunkás tanulmányaimat a 110. sz. Szakmunkásképző Intézetben végeztem mint autószerelő. Gyakorlati helyem, majd később munkahelyem is az ÉPSZER Vállalat volt. 1992-től a START Rehabilitációs Vállalatnál dolgozom gépkocsivezetőként. A Kölcsey Ferenc Gimnázium 1. sz. Tagintézményében érettségiztem.

Feleségem Horváth Anna, akivel 1992-ben kötöttünk házasságot. Két gyermekünk született, Ferenc 1992-ben, Beáta 1994-ben, akik a kertvárosi templomban konfirmáltak 2008-ban. Ferenc gépkocsivezető a Baromfiudvar 2002 Kft.-nél, Beáta óvodapedagógus a Nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda Százszorszép Tagintézményében.

Apósommal együtt vettünk részt az istentiszteleteken, azonban betegsége megakadályozza abban, hogy bekapcsolódjon a gyülekezet életébe, azóta feleségem csatlakozott hozzám.

A 2004. évi karácsonyi istentiszteletet követően az alábbi bibliai idézetet kaptam: „Mert én, az Úr, a te Istened, erősen fogom a jobbodat, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítelek!” (Ézsaiás 41,13). Azóta úgy érzem, hogy ez a bibliai ige segít a problémák feldolgozásában, megoldásában.

A presbiteri szolgálathoz Isten áldását kérem!

x