Karakó József

Karakó József

  • presbiter

Bemutatkozás

Karakó József vagyok, 1946-ban születtem, a borsodi Viss községben, református családban. Édesapám 1956-os eseményekben való részvétele és szabadulása után költöztünk 1958-ban Nyíregyházára. Általános iskolai tanulmányaimat részben Vissen, majd költözésünk után Nyíregyházán fejeztem be. Két testvérem van, az egyik Nyíregyházán, a másik Budapesten él.

A Széchényi István Közgazdasági Technikumban érettségiztem, majd a Salgótarjáni Főiskolán mérlegképes könyvelő szakon szereztem diplomát. Mérlegképes könyvelőként, valamint pénzügyi terv statisztikusként dolgozom. 1994-től önálló vállalkozóként tevékenykedem.

1971-ben nősültem meg. Házasságunkat Isten 2 gyermekkel áldotta meg, Viktória, aki férjnél van, és Tamás fiam, aki nőtlen. Mindketten a Nyíregyházi Főiskolán végeztek, német-történelem, illetve földrajz-történelem szakon. 2014-ben veszítettem el feleségemet, azóta özvegységemet Isten szeretetével és benne bízó hittel hordozom.

2008-tól a Politikai Foglyok Szövetségének vagyok megyei elnöke. 2012-től a Honvédsuli alapító tagja, esetenként kiképzője. Nagy odaadással végzem ezt a szolgálati területet is, hiszen hazaszeretetre, hagyományőrzésre és a hitélet gyakorlására neveljük a gyermekeket és a fiatalokat. Ebben az esztendőben a reformáció 500. és a Magyar Református Egyház 450. évfordulója alkalmából emlékmenetet szerveztem a nyíregyházi egyházközségek, valamint az ifjúság bevonásával.

1959-ben konfirmáltam Kádár lelkész úr idejében, ami nagyon meghatározó volt az életemben. 2012. január 1-jétől vagyok a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere. Több mint 5 éve lelkiismeretesen és mindig a szolgálatokban keresve helyemet, hűségesen próbálom végezni Istentől kijelölt feladatomat az Ő segítségével. 

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!