Kiss Árpád

Kiss Árpád

  • presbiter

Bemutatkozás

Vásárosnaményban születtem 1957-ben. Gergelyiugornyán református családban nőttem fel, itt is konfirmáltam 1971-ben. Nyíregyházán a Krúdy Gyula Gimnáziumban érettségiztem, majd katonai-műszaki főiskolát végeztem Budapesten. A főiskola után Kaposvárra kerültem. Saját kérésre 1983-ban helyeztek vissza Nyíregyházára. Már hivatásos tisztként szereztem villamosmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen. 

Feleségem Szabó Gizella - akivel 1979-ben kötöttem házasságot - gyülekezetünk tagja, tanítónő. Az Úr három gyermekkel - egy lánnyal és két fiúval - áldotta meg házasságunkat. Ők óvodás koruktól kezdve megtanulták, hogy vasárnaponként templomba megyünk, és fegyelmezetten hallgatták ők is Isten igéjét. Természetesen gyülekezetünkben konfirmáltak. A két nagyobb gyermekünk középiskolai tanár, a harmadik pedig gazdasági informatikus lett. A fiúk gyülekezetünk tagjai, még nem házasok. A lányunk férjezett, Miskolcon laknak, és az Úr két gyönyörű gyermekkel áldotta meg házasságukat nagy-nagy örömünkre.

Isten jelenlétét és áldásait családomban naponta érezzük, vezetését kérjük, védelmét több konkrét esetben tapasztaltuk.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy gyülekezetünkben két ciklusban, 2006-tól szolgálhattam presbiterként. A jelölést az új ciklusban is hitből vállalom, Isten segítségét kérem, hogy erőt és kitartást adjon a szolgálat teljesítéséhez.

„Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik, minden javukra van.” (Róma 8,28)

x