Varga Szilveszter

Varga Szilveszter

  • presbiter

Bemutatkozás

Varga Szilveszter vagyok, 1974-ben születtem Vásárosnaményban. Szülővárosomban nőttem fel. Szüleim az egészségügyben dolgoztak. Édesapám, dr. Varga Sándor presbiterként aktív tagja volt a naményi református gyülekezetnek. Édesanyám, dr. Varga Sándorné római katolikus vallású, aki szintén aktívan részt vett gyülekezete életében. Két testvérem van: a bátyám Nyíregyházán él és középiskolai tanárként dolgozik, a nővérem háziorvos Ausztriában. Az általános iskolát és a gimnáziumot is szülővárosomban végeztem el. Ezt követően a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán diplomáztam, matematika-fizika szakos tanárként. Ezután az ELTE-n fizika szakos, majd a Debreceni Egyetemen matematika szakos egyetemi diplomát szereztem.

Feleségem dr. Papp Angéla fogorvos, akivel 2002-ben kötöttük össze életünket Isten előtt. Azóta is Nyíregyházán élünk. 1996-ban kezdtem dolgozni az Inczédy György Szakmunkásképző- és Szakközépiskolában, ezután 2001-től az ÉVISZ-ben, 2006 óta pedig a Krúdy Gyula Gimnáziumban tanítok.

Házasságunkból három gyerek született. Szilveszter Ákos a Szent Imre Katolikus Gimnáziumban, Sándor Péter a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tanul, Emese Éva a Szent Miklós Óvodába jár. Mindhárman református vallásúak.

Nagy örömet jelent, ha szolgálatommal aktívan részt vehetek a gyülekezeti életben. Különösen nagy boldogság az, hogy vasárnaponként az istentiszteleteken mindhárom gyermekemmel együtt veszek részt. A férfi bibliaórák minden alkalommal erősítik a hitemet. A többnemzedékes tábor nagyon jó alkalom volt a lelki feltöltődésre és a pihenésre. Első alkalommal voltunk a családommal, de ezentúl minden nyáron szeretnénk részt venni.

Vásárosnaményban konfirmáltam 1992-ben, ami meghatározó volt egész életemre nézve. Az a tudás, amit ott szereztem segített a hit útjára jutnom. Személyes csendességre késő este van alkalmam, amikor már a gyermekeim elaludtak. Ilyenkor olvasom a Bibliát és imádkozom. Kora reggel, amikor még mindenki alszik Cseri Kálmán: A kegyelem harmatja című könyvéből olvasom el az aznapi áhítatot.

Meghatározó ige a számomra, amit keresztapám Hajdú Sándor református lelkész a keresztelőmre ajándékul adott Bibliában megjelölt: „Senki a te ifjúságodat meg ne vesse, hanem légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban” (1Timóteus 4,12)

x

KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ!

Részletes tájékoztatásért kattintson ide!